Åderbråck

åderbråckDet är väldigt många kvinnor och män som drabbas av åderbråck och den vanligaste orsaken till att man drabbas är ärftliga.

Åderbråck är en utvidgning av venerna. Blodkärlen som transporterar blodet tillbaka till hjärtat vidgas och orkar inte pumpa tillbaka det.
Det finns tre kriterier för åderbråck av olika grader:

1. Det ska ligga direkt under huden och vara synligt.

2. Det ska vara slingrigt.

3. Det ska ha en diameter på minst 4 millimeter.

Motverka problemet
Man kan motverka  åderbråck genom att röra på sig och inte stå stilla långa perioder. Vid lindriga bråck kan man prova att använda kompressionsstrumpor eller stödstrumpor. Det finns idag flera snygga och bekväma strumpor.

Motion

motion

Dagliga promenader är bra för blodcirkulationen och hjälper din kropp att fungera bättre.

När varicer bildas så fungerar ventilerna i venerna inte korrekt och tillåter blod att flyta i motsatt riktning från den riktning som blodet kommer.

Detta resulterar  i att det  finns för mycket blod i venen som med tiden utvidgas och förstoras till en onormal tjocklek. Vener som är tjocka och långa har ökad risk att drabbas av åderbråck samt kraftiga vener med mycket krökar och vändningar är  mer frekvent utsatta för detta.

Här kan du läsa mer om att  motverka åderbråck. Det finns krämer och piller som på ett naturligt och skonsamt sätt kan minska svullnaden och klådan. Detta kan vara ett bra första steg mot åderbråck innan du funderar på att genomgå en dyr och kanske smärtsam operation. Att ha en bra blodcirkulation förebygger problemet med ådernät och ytliga blodkärl. Du kan även investera i en maskin som kan hjälpa till att ge dina fötter en ökad blodcirkulation. Detta kan motverka och lindra stelhet i ben och fötter.

Vill du ha ytterliga tips på behandlingar så kan 1177.se var en bra källa för information och goda råd. Ge inte upp det går att behandla åderbråck och det är klokt att påbörja behandlingen så snart som möjligt!

Tänk på att all form av rörelse är bra för hjärtat och blodcirkulationen. Kanske kan det vara en bra ide att investera i ett löpband hemma. Kika på inlägget om bra löpband

Med ett löpband kan du enkelt och snabbt gå och springa när du har lust. Du behöver inte gå till gymmet för att träna. Att investera i sin hälsa är alltid klokt. Kommer du igång med din träning så hjälper du din kropp att reducera risken för att drabbas av ådernät.