Mot håravfall

Behandla håravfall

Att drabbas av håravfall kan vara jobbigt framförallt om man drabbas av hårförlust i ung ålder. Om man vill försöka att minska håravfallet så är det bäst om man påbörjar en behandling så snart som möjligt. Tyvärr finns det inga snabba lösningar men det går att minska och bromsa håravfallet med olika behandlingar både receptfria och receptbelagda läkemedel mot håravfall.

Orsaker  håravfall

Den främsta orsaken till att män tappar hår är ärftligt håravfall androgen alopeci som är det latinska namnet för ärftligt håravfall.

motverka tunthår

Män kan ärva anlag för håravfall från både fars och mors släkt och kan börja förlora  hår redan i 20-årsåldern.
Att drabbas av håravfall är väldigt vanligt. I 50-årsåldern har en majoritet av alla män mer eller mindre drabbats av tunt hår.
Manligt håravfall är ofta symmetriskt och drabbar endast sidorna vid
tinningen samt de övre delarna av huvudet.

Här kan du läsa mer om att behandla håravfall.

Tunnhårigheten börjar vanligtvis med att hårfästet kryper uppåt och att hårfästet drar sig mer och mer bakåt, samtidigt som den kala fläcken på hjässan blir bredare. För att få bästa möjliga resultat vid behandling av håravfall är det bäst att börja behandlingen så snart som möjligt. En receptbelagd behandling som har kliniskt bevisad effekt mot manligt håravfall är propecia.

Den aktiva ingrediensen i propecia är finasterid. Detta är en bra men kostsam behandling. Vill du ha ett receptfritt alternativ så kan trx2 vara ett bra  en  första behandling mot hårförlust. Detta naturliga preparat passar både kvinnor och män . I vissa fall kan stress och kost även påverka hårets kvalité.

Schampo mot håravfall

Ett annat enkelt första steg man kan ta är att köpa ett bra och skonsamt schampo mot håravfall. Ett prisvärt val är revita som är en storsäljare som finns hos shytobuy.se. Detta schampo kommer inte att vara någon behandling som ger dig håret tillbaka men det hjälper till att ge håret den näring det behöver. Du behöver bara tvätta håret ca 3-4ggr per vecka för att inte slita på håret i onödan. Detta kommer inte göra underverk direkt men om ett par månader kan du få ett starkare och kraftigare hår och du kan eventuellt reducera din hår förlust på sikt. Ge inte upp du kan få ett vackert och tjock hår igen, men det kan lite tid att hitta rätt behandling.